Hoppa till innehållet

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Artikel: Teamträning utan redskap - Träna med en kompis

Teamträning utan redskap - Träna med en kompis

Teamträning utan redskap - Träna med en kompis

Bra träningspass kräver varken dyr utrustning eller stora träningsytor.
Det enda som behövs är god fantasi, en skvätt pannben och några nypor motivation. Ett bra sätt att öka motivationen på är att träna med en vän. Tillsammans blir det både svårare att ge upp och roligare att få kämpa.
Idag bjuder bjuder vi på ett teampass som utmanar hela kroppen. Så fatta tag i en vän, ta med varsin träningsmatta och kör hårt!

Del 1: Stretching och rörlighetsträning
Fokusera på baksida och framsida lår, bröstrygg, bröstmuskulatur och axlar. Gör därefter några repetitioner av alla övningar som kommer i passet.

Del 2: Bålstyrka
EMOM10: 10min

6 Armhävningar

Stå kvar i plankan tills ni har 15 sekunder kvar på minuten. Så mitt emot varandra i plankan och ge varandra high fives samtidigt som ni försöker hålla höften helt stilla.

Del 3: Metcon
AMRAP15: 15min

  • Synkade Air squats(knäböj)
  • Situps med klapp
  • Bulgariska utfallshopp
  • Hollow rock

30 Synkade Air squats(knäböj)

25 Sit ups med klapp. Sätt er mitt emot varandra och kroka i fötterna. När ni kommer upp vid varje repetition klappar ni varandra på händerna

20 Bulgariska utfallshopp (var). Den ena personen gör sig redo att hoppa, den andre ställer sig bakom hopparen och ber personen räcka bak sin ena fot. Då har ni startpositionen för ett bulgariskt utfall. Gör 10 hopp på varje ben och byt plats med varandra. Ni gör således 20 repetitioner var.

15 Hollow rock. Båda gör 15 repetitioner var.

Efter del 3 går ni direkt in i del 4.

Del 4: Avslutning
50 Burpee over friend.

Den ena personen står i plankan. Den andra personen gör en burpee jämte den som står i plankan och hoppar sedan över personen i plankan för att göra en burpee på andra sidan. Vill ni inte hoppa över ryggen fungerar det lika bra att hoppa över smalbenen på den som står i plankan. Dela upp repetitionerna som ni vill, men under hela tiden skall minst en person stå i plankan.

Det här klarar du/ni. Stort lycka till!

Read more

Vad är träningsvärk?
Träningstips

Vad är träningsvärk?

Som fysiskt aktiv kommer du sällan ifrån träningsvärk. Vissa klarar sig lindrigare, medan andra knappt kan ta sig ur sängen efter ett rejält benpass. I denna artikel tänkte vi gå igenom träningsvä...

Läs mer