Hoppa till innehållet

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Artikel: TA STEGET MOT ETT (SKIVSTÅNGS)LYFTANDE LIV

TA STEGET MOT ETT (SKIVSTÅNGS)LYFTANDE LIV

TA STEGET MOT ETT (SKIVSTÅNGS)LYFTANDE LIV

Skivstångsträning - Knäböj Marklyft Bänkpress Axelpress

När du kastar dig in i världen av lyftning är det lätt att känna entusiasm och vilja imponera på andra. Frågor som "hur mycket bänkar du?" och "vad marklyfter du?" blir vanliga i sammanhang där lyftning är i fokus. Men vi på Workout Brands tror på att börja rätt och låta träningen växa i takt med din utveckling.

Att påbörja denna typ av träning utan korrekt teknik kan leda till skador som stoppar dig i din utveckling och det vill vi undvika. Led ord är långsiktigt.
Felaktiga belastningar kan orsaka överbelastning, slitage och sträckningar, vilket hindrar vår framsteg. Därför är det viktigt att redan från start bestämma sig för att ha tålamod och sätta en stark grund för att maximera ditt lyftande.

För att lyckas med viktträning är det viktigt att först bemästra din egen kropp. Du bör därför ha följande på plats:

  1. Rörlighet: En smidig och rörlig kropp minskar risken för felaktiga rörelser. Innan vi börjar lyfta tunga vikter måste vi se till att vår kropp har rörligheten som krävs för korrekt utförande av övningarna. Rörlighetsträning är nyckeln för att bygga upp detta.

  2. Koordination: Lyftning kräver god kroppskontroll och samverkan av flera muskelgrupper. Mer avancerade lyft som ryck och frivändningar kräver precision och snabbhet. Säkerställ att du har god koordination innan du tar dig an dessa utmaningar.

  3. Kroppskännedom: För att undvika skador är det viktigt att vi lyssnar på vår kropp och känner våra muskler väl. Genom att vara medveten om vår egen kropp kan vi förbereda den på rätt sätt genom uppvärmning och stretching.

När dessa färdigheter är inarbetade är du redo att ta dina första lyft.

INLED VARJE SKIVSTÅNGSPASS RÄTT

Varje träningspass börjar med en noggrann uppvärmning som inkluderar de tre tidigare nämnda aspekterna.
Uppvärmningen förbereder din kropp på det som kommer och förbättrar din kontakt med musklerna.
Sätt en rutin där du vet vad du ska göra så det är enkelt att komma igång och att ta sig igenom hela uppvärmningen utan att behöva fundera på vilka övningar den ska innefatta.

VÄLJ DE MEST VANLIGASTE SKIVSTÅNGSLYFTEN

För nybörjare är det bäst att börja med de mest grundläggande övningarna för att lära sig tekniken korrekt. Vi rekommenderar därför att du startar med följande:

  1. Marklyft: Enkelt och effektivt. Lyft stången från golvet tills du står med raka ben och raka armar. Fokusera på att behålla en rak rygg och lyfta med benen och sätet.

  2. Knäböj(back squat): Utmana rörligheten och stabiliteten. Håll bröstet högt och hälarna i golvet. Undvik att gå för djupt om det påverkar formen.

  3. Bänkpress: Stabil startposition. Stången sänks kontrollerat mot bröstmusklerna. Håll koll på tekniken för bästa resultat.

  4. Axelpress: Låt den inte hamna i skuggan av bänkpressen. Stången pressas upp ovanför huvudet med kontrollerade rörelser.

TA DET LUGNT OCH VAR NOGGRANN

Ge dig själv tid att växa och utvecklas inom viktträningen. Bygg upp styrka genom korrekt teknik och du kommer att tacka dig själv flera gånger om. Skador undviks och du kommer kunna lyfta ännu mer i framtiden.

Lycka till på din viktträningsresa och fråga oss om du undrar något(info@workoutbrands.com).

Read more

FÖRBERED DIG INFÖR EN NY ERA
Träningstips

FÖRBERED DIG INFÖR EN NY ERA

Att välkomna hösten innebär även att ta farväl av sommaren och det första halvåret av 2023. Oavsett om vi önskar det eller inte är det dags att gå vidare. Semestern blir som en paus från vardagen ...

Läs mer
ATT LYCKAS MED DINA TRÄNINGSMÅL
Träningstips

ATT LYCKAS MED DINA TRÄNINGSMÅL

När vi bestämmer oss för att börja träna; gymma, gruppträna, springa eller äta mer hälsosamt, kan det tyckas vara en enkel handling. Du ska ju bara börja och det finns ju hur många alternativ som h...

Läs mer