Hoppa till innehållet

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Artikel: 5 tips för lyckad utomhusträning

5 tips för lyckad utomhusträning

5 tips för lyckad utomhusträning

Att ha tid och möjlighet att ta sig till ett gym är en lyx inte alla har råd med. Men för den som bemästrat uteträningen är välbehövlig rörelse aldrig långt borta. På Workout Brands följer vi troget det gamla talesättet “det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder”. Låt den lokala fotbollsplanen, parken, utegymmet eller parkeringen bli din utgångspunkt för träningen.

Tips för att träna utomhus

Här har vi fem av våra bästa tips för att förbereda dig och kanske framförallt för att komma igång på bästa sätt med träning utomhus:

  1. Keep it simple
  2. Använd samma redskap till flera övningar
  3. sträva efter att kunna bära all utrustning i en väska
  4. Kläd dig lite för kallt
  5. Använd handskar

Keep it simple

Det är lätt att tro att ju mer komplicerade passen är, desto bättre träning får vi ut. Detta kunde inte vara mer fel. Komplicerade pass tar tid, skapar förvirring och upplevs ofta som tyngre än vad de egentligen är. Skala av dina utepass till enkla upplägg med färre övningar och högre intensitet.

Använd samma redskap till flera övningar
En och samma vikt kan utan problem användas till en mängd olika övningar. Genom att styra intensiteten med reps, time under tension, och svårighetsgrad på övningen kan samma 20-kgs kettlebell användas till ett träningspass som tränar både överkropp, bål och ben. Var kreativ och se möjligheterna med de redskap du väljer att ta med.

Sträva efter att kunna bära all utrustning i en väska

Denna regel kommer du att tacka dig själv för när du är på väg ut genom dörren. Genom att kunna samla all din utrustning på ett och samma ställe minskar risken att något kommer bort samtidigt som all transport blir mycket enklare.

Klä dig lite för kallt

Detta är en konst som tar tid att bemästra. Det handlar om att vara förutseende med väderleksrapporter, lära känna sig själv och vara medveten om vilken typ av träning man ska utföra. En idealisk utomhusklädsel känns perfekt i temperatur när vi är klara med uppvärmningen. Vi rekommenderar flera lager med tunna plagg. Börja gärna med en långärmad tröja, lägg sedan på en t-shirt, en tunn tjocktröja, en dunväst, och/eller en vindjacka. Du avgör vad som är bäst för dig.

Använd handskar

Detta råd kommer du att tacka dig själv för om du följer det. Metall leder värme väl. Det är smidigt i en stekpanna, men mycket osmidigt på en pull-up stång ute när temperaturen är under 14 grader. Ta hand om dina händer och gör dig mer motståndskraftig i alla de övningar där dina händer kommer i kontakt med material som kan vara vasst, kallt eller skrovligt.

Om du inte har tränat ute tidigare tycker vi att det är hög tid att du testar det nu. Känslan av att vara oberoende av ett gym är oslagbar.

Read more

Den fruktade övningen thrusters
Träningstips

Den fruktade övningen thrusters

Har du någonsin testat övningen thrusters? Om inte så får vi säga “you are in for a treat”. Det är ingen slump att denna skivstångsövning blivit en riktig klassiker inom crossfit-kretsar. Den är tu...

Läs mer
Att lyckas med träningen över tid

Att lyckas med träningen över tid

Det återkommande problemet; Vissa veckor kanske du inte alls känner för att träna. Det händer oss alla. Kanske är det mycket på jobbet, rörigt hemma eller dåliga nätter med sömn. Livets utmaningar ...

Läs mer