Hoppa till innehållet

Kundvagn

Kundvagnen är tom

Artikel: Den perfekta garderoben träningskläder

Den perfekta garderoben träningskläder

Den perfekta garderoben träningskläder

Vi lever i en era av överflöd där vi ständigt bombarderas med intryck, information och materialismens frestelser. Vi strävar efter att bli bättre människor genom att konsumera och äga mer, men frågan är om det verkligen får oss att må bättre?

Idag vill vi istället fokusera på att skala av i garderoben för träningskläder. Genom att minska mängden kläder och tillbehör runt oss kan vi skapa mer utrymme för att se vad vi verkligen behöver. Både i huvudet och i garderoben.

Sex steg till den perfekta träningsgarderoben

Här är sex steg till den perfekta träningsgarderoben för dig:

  • Skapa tillräckligt med utrymme
  • Definiera ditt behov
  • Undersök vad du har
  • Se vad du behöver
  • Fyll dina behovs-luckor
  • Behåll din ordning

Skapa tillräckligt med utrymme: För att skapa en optimal träningsklädes-garderob bör du börja med att få klarhet i hur mycket plats du har till övers för dina kläder. Få struktur i din förvaring och ge din kvalitativa träningsutrustning platsen den förtjänar. Töm garderoben och börja från scratch. 

Definiera ditt behov: Innan du börjar rensa eller köpa nytt bör du definiera ditt behov. Vilka träningsformer utövar du? Vilka temperaturer tränar du i? Vilka krav på rörelsefrihet och komfort har du? Skriv upp dina behov i en lista för att skapa dig ett ramverk för din garderob. Det som inte passar in i ramverket ska inte ligga i dina hyllor.

Undersök vad du har: Lägg ut alla träningskläder du har på sängen. Dela upp plaggen i respektive kategori. Ranka alla plagg från bäst till sämst i förhållande till din behovslista. Våga vara hård mot kläderna du inte använder. Om du inte gärna vill använda dem ska de inte finnas i din garderob.

Se vad du behöver: Först när du vet vilka behov du har, och vilken utrustning du redan äger kan du reda ut vad du behöver addera. Se behovs-luckorna och skriv upp dem på en lista. 

Fyll dina behovs-luckor: Utifrån din lista på vad du behöver kan du fylla på med nya, kvalitativa träningskläder. Välj endast saker som passar in i din befintliga garderob för att skapa en estetisk helhet. Gillar du mest att använda svarta tights eller shorts, fortsätt då med det. Att bryta av med ett nytt spännande mönster kan kännas spännande, men att välja ett välgjort plagg som passar med din långsiktiga smak tenderar att löna sig i slutändan. Vill du ha en ny färg för att pigga upp görs det bäst med nättare plagg, som en t-shirt eller ett linne.

Behåll din ordning: När garderoben väl är fylld med saker du vill använda gäller det bara att hålla den fina ordning du en gång skapade. Ett bra tips för dig som lätt stökar till det är att använda stapelbara plastlådor. Då behåller du ordningen utan att ständigt behöva vika alla plagg.

Att skapa och underhålla en träningsgarderob är inte bara praktiskt, det kommer med största sannolikhet göra din aktiva livsstil betydligt mer lustfylld. 

Fråga oss om du behöver hjälp med att välja rätt plagg eller om du vill ha tankar och idéer om något att komplettera redan befintlig garderob med. Vi kan hjälpa dig rätt oavsett om det gäller styrketräning, konditionsträning, rörlighetsträning eller utomhusträning.

Read more

Tillbaka efter semester - Undvik stress med dessa tips
Krönika

Tillbaka efter semester - Undvik stress med dessa tips

Vad orsakar stress? Oavsett hur vi lever våra liv påverkar fysisk och mental stress oss på olika sätt. Deadlines, relationer, förväntningar och krav - är bara några exempel på kryphål där stresse...

Läs mer
Den fruktade övningen thrusters
Träningstips

Den fruktade övningen thrusters

Har du någonsin testat övningen thrusters? Om inte så får vi säga “you are in for a treat”. Det är ingen slump att denna skivstångsövning blivit en riktig klassiker inom crossfit-kretsar. Den är tu...

Läs mer